#duinen

Vorige Artikel 14 van 39 Volgende
€ 250,00 (inclusief 9% btw)
Voorraad 30 stuks

#duinen

Kort na 1600 ontdekten Haarlemse en Amsterdamse kunstenaars de schilderachtige kwaliteiten van het landschap rondom Haarlem. Ze legden het vast in hun schetsboek en thuis bewerkten ze soms hun getekende schetsen tot prenten. Esaias van de Velde verhuisde in 1612 van Amsterdam naar Haarlem, waar hij bleef tot hij in 1619 naar Den Haag vertrok. In die zeven jaar ontpopte hij zich als de eerste kunstenaar die het sobere Hollandse landschap ook schilderde, eenvoudig zoals je het als wandelaar om je heen zag voorbijglijden. Het vroegste schilderijtje van Van de Velde in die trant dat nog bewaard is zien we hier. Het is niet groter dan het scherm van een laptop, maar er is van alles in te beleven.

Veel kunsthistorici beschouwen dit duingezicht als het eerste echte landschapsschilderij in de kunstgeschiedenis. Een afbeelding waarbij het landschap de echte hoofdrol vervult. En daarom vormt dit schilderij het startpunt van mijn zoektocht naar de traditie van het afbeelden van het Nederlandse landschap. 

(#duinen Esaias van de Velde, Duinlandschap met ruiters, 1614 Rijksmuseum Twenthe, Enschede) 

 


Afwerkingsmogelijkheden:

Alle foto’s van Maarten Westmaas komen in een gelimiteerde gesigneerde oplage van 30 (Ongeacht de grootte van het werk tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Het werk wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en wordt gratis wereldwijd verzonden. Op alle bestellingen zijn de algemene voorwaarden van kracht.

Voor vragen over het inlijsten van het werk neem contact op met Maarten Westmaas Galerie via: info@maartenwestmaas.nl of via tel 06-46424140.


Fine Art prints in de allerbeste kwaliteit!

Alle Fine Art prints worden geprint op Hahnemühle Fine Art papier in door hen zelf gecertificeerde ‘studio's voor digital fine art printing’. Dat houdt in, dat ik een constante en extreem hoge printkwaliteit kan aanbieden. Standaard laat ik mijn werk printen op drie papiersoorten uit het portfolio van Hahnemühle: PhotoRag®, FineArt Pearl en FineArt Baryta. Elk papier heeft zijn eigen individuele karakteristieke eigenschap. Het matte papieroppervlak PhotoRag® heeft een fijn oppervlak-structuur. FineArt Baryta heeft een glanzend en helwit oppervlak. Ten slotte het FineArt Pearl papier met een prachtig parelmoerachtig effect. Hahnemühle bestaat al meer dan 400 jaar en is hiermee een van de oudste papierfabrikanten in Europa. 

Alu-Dibond overtuigend door maximale scherpte. 

Stabiel, buigvast, weersbestendig en van een haarscherpe kwaliteit. Dat zijn de kwaliteiten van mijn prints op Alu-Dibond. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Exclusiviteit, direct geprint op hoogwaardig aluminium. 

(Specificaties: Aluminiumplaat 3 mm dik (mat), 6-kleuren-UV-Direct-Printing inclusief light kleuren, extreem stabiel, buigvast en weersbestendig en met profielophanging).

GalleryPrint: Breng uw eigen kunstgalerie in huis!

Met deze wanddecoratie trekt u definitief de aandacht. Uw afbeelding word direct op het acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect. 

(Specificaties: Direct gedrukt op acrylglas (2mm) en met Alu-Dibondplaat (3mm) verbonden, 6-kleuren-UV-directdruk inclusief lightkleuren en met profiel-ophanging

Profiel-ophanging

De Alu-Dibond en GalleryPrints worden geleverd met een profiel ophanging
De reeds voorgemonteerd aluminium profiel ophanging heeft een afstand van ca. 1 cm tot de wand. Met deze ophanging krijgt uw wanddecoratie een edele "galerie- of museum-look"!

 


 

© 2017 - 2021 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel