#duinen

Vorige Artikel 14 van 39 Volgende
€ 250,00 (inclusief btw)
Voorraad 30 stuks

#duinen

Kort na 1600 ontdekten Haarlemse en Amsterdamse kunstenaars de schilderachtige kwaliteiten van het landschap rondom Haarlem. Ze legden het vast in hun schetsboek en thuis bewerkten ze soms hun getekende schetsen tot prenten. Esaias van de Velde verhuisde in 1612 van Amsterdam naar Haarlem, waar hij bleef tot hij in 1619 naar Den Haag vertrok. In die zeven jaar ontpopte hij zich als de eerste kunstenaar die het sobere Hollandse landschap ook schilderde, eenvoudig zoals je het als wandelaar om je heen zag voorbijglijden. Het vroegste schilderijtje van Van de Velde in die trant dat nog bewaard is zien we hier. Het is niet groter dan het scherm van een laptop, maar er is van alles in te beleven.

Veel kunsthistorici beschouwen dit duingezicht als het eerste echte landschapsschilderij in de kunstgeschiedenis. Een afbeelding waarbij het landschap de echte hoofdrol vervult. En daarom vormt dit schilderij het startpunt van mijn zoektocht naar de traditie van het afbeelden van het Nederlandse landschap. 

(#duinen Esaias van de Velde, Duinlandschap met ruiters, 1614 Rijksmuseum Twenthe, Enschede) 

 


Alle foto’s van Maarten Westmaas komen in een gelimiteerde gesigneerde oplage van dertig (30!) Ongeacht de grootte van het werk tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Bepaal zelf dus eerst de breedte van het werk. Het werk wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en wordt gratis wereldwijd verzonden.

Er zijn drie verschillende afwerkingsmogelijkheden: 

  • Fine Art print: De allerbeste kwaliteit! Alle Fine Art prints worden geprint op Hahnemühle Fine Art papier.
  • Aluminium Dibond: Overtuigend door maximale scherpte. Stabiel, buigvast, weersbestendig en van een haarscherpe kwaliteit. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Een zeer exclusive uitstraling direct geprint op hoogwaardig aluminium.
  • GalleryPrint: Breng uw eigen kunstgalerie in huis! De afbeelding wordt direct op acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect.​
    (De Aluminium Dibond en GalleryPrints worden geleverd met een profiel ophanging)

Voor vragen over het inlijsten van het werk of een andere afwerkingsvorm neem contact op met Maarten Westmaas Galerie via: info@maartenwestmaas.nl of via tel 06-46424140.


 

 

© 2017 - 2023 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel