#weg

Vorige Artikel 17 van 39 Volgende
€ 250,00 (inclusief btw)
Voorraad 30 stuks

#weg

Eén van de bekendste landschapschilderijen ter wereld is ‘Het Laantje van Middelharnis’ van Meindert Hobbema. Het schilderij hangt al meer dan honderd jaar in de National Gallery in Londen tussen andere meesterwerken van de schilderkunst.

Het schilderij is zo bekend, omdat er van die bijzonder gesnoeide boompjes op staan. Anders dan de vele andere landschapschilderijen waarop enkele oude bomen, een kronkelend beekje of bergen zijn te zien, geeft ‘Het Laantje’ een beeld van een landschap waar de mens duidelijk heeft ingegrepen in de natuur.

Meindert Hobbema is waarschijnlijk maar een keer op Overflakkee geweest. Hij woont het meest van zijn leven in Amsterdam. Waarom hij helemaal naar Middelharnis is gekomen, weten we niet. Hij heeft ‘Het Laantje’ in 1689 geschilderd. Op de plaats van ‘Het Laantje’ loopt tegenwoordig de Steneweg. In de verte zien we het dorp. Nu is alles volgebouwd met huizen. Op het schilderij is in het polderlandschap geen boer te zien. Wel zien we een boomkweker, een jager en verder enkele mensen die staan te praten of gewoon onderweg zijn. Het enige teken van de landbouw is de schuur aan de rechterkant. Het is een meestoof, waarin de wortels van de meekrap­plant worden fijngemalen tot poeder. Van dit poeder wordt tot ver in de negentiende eeuw een rode verfstof gemaakt.  

De boomkweker rechts is bezig de boompjes te snoeien. Het naar zijn hand te zetten net als dat gedaan is met de lange, getopte bomen langs de weg. Uiterst links is nog sprake van een stukje bos, maar het overige deel van dit vergezicht op Middelharnis laat ons een door mensenhanden gemaakt landschap zien. Het wijkt duidelijk af van de vele schilderijen uit die tijd waarop de ongerepte natuur nog is weergeven. 

(#weg Meindert Hobbema, Het laantje van Middelharnis, 1689 National Gallery, Londen) 

 


Alle foto’s van Maarten Westmaas komen in een gelimiteerde gesigneerde oplage van dertig (30!) Ongeacht de grootte van het werk tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Bepaal zelf dus eerst de breedte van het werk. Het werk wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en wordt gratis wereldwijd verzonden.

Er zijn drie verschillende afwerkingsmogelijkheden: 

  • Fine Art print: De allerbeste kwaliteit! Alle Fine Art prints worden geprint op Hahnemühle Fine Art papier.
  • Aluminium Dibond: Overtuigend door maximale scherpte. Stabiel, buigvast, weersbestendig en van een haarscherpe kwaliteit. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Een zeer exclusive uitstraling direct geprint op hoogwaardig aluminium.
  • GalleryPrint: Breng uw eigen kunstgalerie in huis! De afbeelding wordt direct op acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect.​
    (De Aluminium Dibond en GalleryPrints worden geleverd met een profiel ophanging)

Voor vragen over het inlijsten van het werk of een andere afwerkingsvorm neem contact op met Maarten Westmaas Galerie via: info@maartenwestmaas.nl of via tel 06-46424140.


 

 

© 2017 - 2023 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel