Navigatie

#trein

Vorige Artikel 29 van 39 Volgende
€ 500,00 (inclusief 9% BTW)
Voorraad 30 stuks
Aantal

#trein

Hij komt van ver ademt rust en ruimte. Alle lijnen in dit schilderij wijzen naar één punt aan de horizon, waardoor een enorme diepte ontstaat. De rust wordt benadrukt door de summiere aankleding van het landschap: wat eenden aan de waterkant, een visser en een man die met een hengel in zijn hand wegloopt.

Toch gaat het in dit schilderij niet alleen om de weergave van de idyllische sfeer van een Hollands polderlandschap. In de verte komt, met een forse rookpluim, een stoomtrein aan gedenderd. De moderne tijd is ineens volop aanwezig in het tijdloze landschap. Gabriël is niet de enige schilder die gefascineerd is door dit nieuwe, snelle vervoermiddel. Ook William Turner, Claude Monet en Vincent van Gogh beelden de stoomtrein af in het landschap of op het station.

Gabriël wordt gerekend tot de Haagse School. Deze kunstenaars werden ook wel de Hollandse impressionisten genoemd. Hij is vooral bekend om zijn polderlandschappen met een molen, een vaart, een enkele visser en hoge luchten. Kenmerkend voor zijn landschappen is de streng geordende compositie, bijna volgens mathematische regels, zoals ook in dit schilderij.

Mijn werk toont van dichtbij de NS in zijn volle glorie. Het treinen van de eenentwintigste eeuw. 

(#trein Paul Joseph Constandtin Gabriel , Il vient de loin, ca. 1887 Kröller-Müller Museum, Otterlo)

 


Afwerkingsmogelijkheden:

Alle foto’s van Maarten Westmaas komen in een gelimiteerde gesigneerde oplage van 30 (Ongeacht de grootte van het werk tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Het werk wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en wordt gratis wereldwijd verzonden. Op alle bestellingen zijn de algemene voorwaarden van kracht.

Voor vragen over het inlijsten van het werk neem contact op met Maarten Westmaas Galerie via: info@maartenwestmaas.nl of via tel 06-46424140.


Fine Art prints in de allerbeste kwaliteit!

Alle Fine Art prints worden geprint op Hahnemühle Fine Art papier in door hen zelf gecertificeerde ‘studio's voor digital fine art printing’. Dat houdt in, dat ik een constante en extreem hoge printkwaliteit kan aanbieden. Standaard laat ik mijn werk printen op drie papiersoorten uit het portfolio van Hahnemühle: PhotoRag®, FineArt Pearl en FineArt Baryta. Elk papier heeft zijn eigen individuele karakteristieke eigenschap. Het matte papieroppervlak PhotoRag® heeft een fijn oppervlak-structuur. FineArt Baryta heeft een glanzend en helwit oppervlak. Ten slotte het FineArt Pearl papier met een prachtig parelmoerachtig effect. Hahnemühle bestaat al meer dan 400 jaar en is hiermee een van de oudste papierfabrikanten in Europa. 

Alu-Dibond overtuigend door maximale scherpte. 

Stabiel, buigvast, weersbestendig en van een haarscherpe kwaliteit. Dat zijn de kwaliteiten van mijn prints op Alu-Dibond. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Exclusiviteit, direct geprint op hoogwaardig aluminium. 

(Specificaties: Aluminiumplaat 3 mm dik (mat), 6-kleuren-UV-Direct-Printing inclusief light kleuren, extreem stabiel, buigvast en weersbestendig en met profielophanging).

GalleryPrint: Breng uw eigen kunstgalerie in huis!

Met deze wanddecoratie trekt u definitief de aandacht. Uw afbeelding word direct op het acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect. 

(Specificaties: Direct gedrukt op acrylglas (2mm) en met Alu-Dibondplaat (3mm) verbonden, 6-kleuren-UV-directdruk inclusief lightkleuren en met profiel-ophanging

Profiel-ophanging

De Alu-Dibond en GalleryPrints worden geleverd met een profiel ophanging
De reeds voorgemonteerd aluminium profiel ophanging heeft een afstand van ca. 1 cm tot de wand. Met deze ophanging krijgt uw wanddecoratie een edele "galerie- of museum-look"!

 


 

© 2017 - 2019 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel