Hunebed Zeijen II

Vorige Artikel 14 van 41 Volgende
€ 25,00 (inclusief btw)

Omschrijving

Wat de namen Vries, Norg, Peest en Zeijen betekenen, weten we niet. Het zijn geen Nederlandse namen, ze zijn niet van Germaanse oorsprong. De namen zijn waarschijnlijk afkomstig van een taal die in de duistere prehistorie werd gesproken. De taal is verdwenen maar door de onafgebroken bewoningsgeschiedenis zijn een aantal van deze bijzondere namen gebleven. Het zijn de echo's uit een ver en prehistorisch verleden. Vlakbij dit hunebed ligt het mysterieuze Noordsche Veld met zijn vele grafheuvels. De eerste vermelding van dit hunebed stamt uit 1833 en is afkomstig van de Leidse Hoogleraar Reuvens, tevens eerste directeur van het Leids museum van Oudheden. In dat jaar maakte hij een studiereis door Drenthe. Een tekening uit 1847 laat zien dat het hunebed in die dagen alleen met de dekstenen en met de toppen van de draagstenen uit de dekheuvel stak.


Alle foto’s van Maarten Westmaas komen in een gelimiteerde gesigneerde oplage van dertig (30!) Ongeacht de grootte van het werk tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Bepaal zelf dus eerst de breedte van het werk. Het werk wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en wordt gratis wereldwijd verzonden.

Er zijn drie verschillende afwerkingsmogelijkheden: 

  • Fine Art print: De allerbeste kwaliteit! Alle Fine Art prints worden geprint op Hahnemühle Fine Art papier.
  • Aluminium Dibond: Overtuigend door maximale scherpte. Stabiel, buigvast, weersbestendig en van een haarscherpe kwaliteit. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Een zeer exclusive uitstraling direct geprint op hoogwaardig aluminium.
  • GalleryPrint: Breng uw eigen kunstgalerie in huis! De afbeelding wordt direct op acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect.​
    (De Aluminium Dibond en GalleryPrints worden geleverd met een profiel ophanging)

Voor vragen over het inlijsten van het werk of een andere afwerkingsvorm neem contact op met Maarten Westmaas Galerie via: info@maartenwestmaas.nl of via tel 06-46424140.


 

© 2017 - 2023 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel