Hunebed Noordlaren II

Vorige Artikel 15 van 41 Volgende
€ 25,00 (inclusief btw)

Omschrijving

Tussen het Groningse Noordlaren en het Drentse Midlaren loopt een zandpad met de naam ‘Weg langs het hunebed’. In een bocht van die weg, die over  de glooiende es van Noordlaren loopt, ligt, zoals veel boeken het noemen, ‘het enige Groningse hunebed’. Oorspronkelijk is het veel groter geweest. Dat de zeven stenen van dit hunebed er vandaag de dag nog staan mag een wonder heten omdat de lokale bevolking van plan was het hunebed op te blazen. Nog duidelijk zijn de twee boorgaten in de twee dekstenen te zien. Waarschijnlijk dateert de sloop van de hunebedstenen uit de 12e eeuw en zijn de boorgaten van 1800. Toen wist een plaatselijke notabele, Rudolf de Drews, te voorkomen dat de huidige stenen opgeblazen en weggevoerd werden. Het hunebed, door de plaatselijke bevolking meestal ‘Steenbarg’ genoemd, is omstreeks 1750 doorwoeld en doorgespit op zoek naar kostbaarheden. Er werden op een keienvloer urnen met ‘asch’ en doodsbeenderen gevonden en een zware stenen hamer. Daarnaast nog scherven van urnen met en zonder versieringen


Alle foto’s van Maarten Westmaas komen in een gelimiteerde gesigneerde oplage van dertig (30!) Ongeacht de grootte van het werk tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Bepaal zelf dus eerst de breedte van het werk. Het werk wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en wordt gratis wereldwijd verzonden.

Er zijn drie verschillende afwerkingsmogelijkheden: 

  • Fine Art print: De allerbeste kwaliteit! Alle Fine Art prints worden geprint op Hahnemühle Fine Art papier.
  • Aluminium Dibond: Overtuigend door maximale scherpte. Stabiel, buigvast, weersbestendig en van een haarscherpe kwaliteit. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Een zeer exclusive uitstraling direct geprint op hoogwaardig aluminium.
  • GalleryPrint: Breng uw eigen kunstgalerie in huis! De afbeelding wordt direct op acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect.​
    (De Aluminium Dibond en GalleryPrints worden geleverd met een profiel ophanging)

Voor vragen over het inlijsten van het werk of een andere afwerkingsvorm neem contact op met Maarten Westmaas Galerie via: info@maartenwestmaas.nl of via tel 06-46424140.


 

© 2017 - 2023 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel