Hunebed Noordlaren II

Vorige Artikel 15 van 41 Volgende
€ 25,00 (inclusief 9% btw)

Omschrijving

Tussen het Groningse Noordlaren en het Drentse Midlaren loopt een zandpad met de naam ‘Weg langs het hunebed’. In een bocht van die weg, die over  de glooiende es van Noordlaren loopt, ligt, zoals veel boeken het noemen, ‘het enige Groningse hunebed’. Oorspronkelijk is het veel groter geweest. Dat de zeven stenen van dit hunebed er vandaag de dag nog staan mag een wonder heten omdat de lokale bevolking van plan was het hunebed op te blazen. Nog duidelijk zijn de twee boorgaten in de twee dekstenen te zien. Waarschijnlijk dateert de sloop van de hunebedstenen uit de 12e eeuw en zijn de boorgaten van 1800. Toen wist een plaatselijke notabele, Rudolf de Drews, te voorkomen dat de huidige stenen opgeblazen en weggevoerd werden. Het hunebed, door de plaatselijke bevolking meestal ‘Steenbarg’ genoemd, is omstreeks 1750 doorwoeld en doorgespit op zoek naar kostbaarheden. Er werden op een keienvloer urnen met ‘asch’ en doodsbeenderen gevonden en een zware stenen hamer. Daarnaast nog scherven van urnen met en zonder versieringen


Bij bestelling van dit werk ontvangt u een gesigneerd exemplaar van het boek HUNEBEDDEN. Helemaal GRATIS!


Afwerkingsmogelijkheden:

Alle foto’s van Maarten Westmaas komen in een gelimiteerde gesigneerde oplage van 30 (Ongeacht de grootte van het werk tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Het werk wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en wordt gratis wereldwijd verzonden. Op alle bestellingen zijn de algemene voorwaarden van kracht.

Voor vragen over het inlijsten van het werk neem contact op met Maarten Westmaas Galerie via: info@maartenwestmaas.nl of via tel 06-46424140.


Fine Art prints in de allerbeste kwaliteit!

Alle Fine Art prints worden geprint op Hahnemühle Fine Art papier in door hen zelf gecertificeerde ‘studio's voor digital fine art printing’. Dat houdt in, dat ik een constante en extreem hoge printkwaliteit kan aanbieden. Standaard laat ik mijn werk printen op drie papiersoorten uit het portfolio van Hahnemühle: PhotoRag®, FineArt Pearl en FineArt Baryta. Elk papier heeft zijn eigen individuele karakteristieke eigenschap. Het matte papieroppervlak PhotoRag® heeft een fijn oppervlak-structuur. FineArt Baryta heeft een glanzend en helwit oppervlak. Ten slotte het FineArt Pearl papier met een prachtig parelmoerachtig effect. Hahnemühle bestaat al meer dan 400 jaar en is hiermee een van de oudste papierfabrikanten in Europa. 

Alu-Dibond overtuigend door maximale scherpte. 

Stabiel, buigvast, weersbestendig en van een haarscherpe kwaliteit. Dat zijn de kwaliteiten van mijn prints op Alu-Dibond. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Exclusiviteit, direct geprint op hoogwaardig aluminium. 

(Specificaties: Aluminiumplaat 3 mm dik (mat), 6-kleuren-UV-Direct-Printing inclusief light kleuren, extreem stabiel, buigvast en weersbestendig en met profielophanging).

GalleryPrint: Breng uw eigen kunstgalerie in huis!

Met deze wanddecoratie trekt u definitief de aandacht. Uw afbeelding word direct op het acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect. 

(Specificaties: Direct gedrukt op acrylglas (2mm) en met Alu-Dibondplaat (3mm) verbonden, 6-kleuren-UV-directdruk inclusief lightkleuren en met profiel-ophanging

Profiel-ophanging

De Alu-Dibond en GalleryPrints worden geleverd met een profiel ophanging
De reeds voorgemonteerd aluminium profiel ophanging heeft een afstand van ca. 1 cm tot de wand. Met deze ophanging krijgt uw wanddecoratie een edele "galerie- of museum-look"! 

 


 

© 2017 - 2021 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel