Hunebed Loon (verticaal)

Vorige Artikel 35 van 41 Volgende
€ 25,00 (inclusief btw)

Omschrijving

De oudste vermelding van dit hunebed gaat waarschijnlijk terug tot 1654 toen A. van Slichterhorst een ‘reusen-bed by ’t Clooster te Assen’ noemde. Tijdens een 19e eeuwse restauratie is dit hunebed van zijn omringende heuvel ontdaan. Volgens de toen geldende opvatting waren de dekheuvels van hunebedden nalijk niet origineel maar het gevolg van stuifduinvorming. Restauratiewerkzaamheden zijn ook gedaan in 1952, 1965, en 1993. In 1973 zijn er bij illegale schatgraverij twee klokbekers (uit 2450-2000 v. Chr.) gevonden en een stuk koper of brons van 3,5 – 4,5 cm. Deze vondsten zijn kort daarna overgedragen aan het Drents museum. Het hunebed ligt hooggelegen in het akkerland op de es van Loon en is zichtbaar vanuit de trein van Groningen naar Zwolle. Ook bijzonder aan dit hunebed is dat de kring van stenen rondom de grafkelder redelijk compleet is. Achttien van de oorspronkelijk drieëntwintig stenen zijn er over.


Alle foto’s van Maarten Westmaas komen in een gelimiteerde gesigneerde oplage van dertig (30!) Ongeacht de grootte van het werk tenzij uitdrukkelijk anders vermeld). Bepaal zelf dus eerst de breedte van het werk. Het werk wordt geleverd met een certificaat van authenticiteit en wordt gratis wereldwijd verzonden.

Er zijn drie verschillende afwerkingsmogelijkheden: 

  • Fine Art print: De allerbeste kwaliteit! Alle Fine Art prints worden geprint op Hahnemühle Fine Art papier.
  • Aluminium Dibond: Overtuigend door maximale scherpte. Stabiel, buigvast, weersbestendig en van een haarscherpe kwaliteit. De plaat bestaat uit een laag polyetheen die tussen twee lagen aluminium wordt bevestigd. Een zeer exclusive uitstraling direct geprint op hoogwaardig aluminium.
  • GalleryPrint: Breng uw eigen kunstgalerie in huis! De afbeelding wordt direct op acrylglas gedrukt en met het beste Alu-Dibond verbonden. Uw wanddecoratie krijgt hierdoor een uniek galerie-effect.​
    (De Aluminium Dibond en GalleryPrints worden geleverd met een profiel ophanging)

Voor vragen over het inlijsten van het werk of een andere afwerkingsvorm neem contact op met Maarten Westmaas Galerie via: info@maartenwestmaas.nl of via tel 06-46424140.


 

© 2017 - 2023 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel