Navigatie


Hier vindt u een tijdelijke expositie van hedendaagse kunstenaars die net als ik het Nederlandse landschap afbeelden. Dit kwartaal is het:

 

RUTGER HIEMSTRA

 

De schilderijen van Rutger Hiemstra hebben een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Zo zijn er bijvoorbeeld naast de stillevens en landschappen ook modelstudies en en-plein-air gemaakte schilderijtjes. Hiemstra gaat graag in het buitenland met zijn schilderkist buiten zitten; hij is met veel plezier een aantal uren in de kou op een Deens keienstrandje, in een mooi herfstbos of bovenin de Alpen bezig. Landschappen zijn voor hem een uitstekend excuus om steeds bezig te zijn met het schilderen van wolkenpartijen en het onderzoeken naar de beste manier om een goed schilderij te maken. Nu eens met veel kleuren, dan weer met een beperkt palet; meestal op paneel maar soms ook op doek; soms met pasteuze verf en dan weer heel transparant.

Hiemstra vindt dat je als kunstenaar eigenlijk de plicht hebt om steeds nieuwe dingen te proberen, ook ( misschien wel vooral ) als je niet weet of het wel wat wordt. “Als je niets durft te proberen ontdek je ook nooit iets nieuws”.

 

Komende Exposities

Expo 'Aardappelland' - Galerie Het Raadhuis - Eenrum t/m augustus

Expo 'Das Geschaffene Land' - in de SILO in Weener - Duitsland - 15 tm 18 juni 2017 

Openingsexpositie van 24-09-2017 t/m 15-10-2017 Galerie BONNARD - NUENEN 

Zondag 7 januari 2018 Galerie BONNARD. 
Expositie 7-1-2018 t/m 4-2-2018


 

© 2017 - 2019 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel