DRENTSCHE AA

Er is geen plek in Nederland, of zelfs in West-Europa, met een landschap zoals de Drentsche Aa. Wie het gebied van de Drentsche Aa bezoekt, maakt kennis met het oude Drenthe: de grote stille heide met zijn schaapskudde, herder en hunebedden. Maar ook het nieuwe Drenthe in GPS-tochten, mountainbike-routes en festivals.

Maar de Drentsche Aa is niet één beek. Het is een verzameling beken, stroompjes, loopjes, diepjes en sloten. Hetzelfde water en telkens een andere naam. Wat maakt dit landschap tot geheel? En wat maakt ieder stroompje weer uniek? Dat was de zoektocht voor landschapsfotograaf Maarten Westmaas (Dat ben ik!).

De Drentsche Aa is een beek en een landschap. Onlosmakelijk met elkaar verbonden van de bronnen in het hart van Drenthe tot de monding in de Waddenzee op de grens van Groningen en Friesland.

Je vindt hier een selectie van foto's die ik zelf geslaagd vind. Maar zie je op mijn website of in het boek zelf een foto die je echt heel tof vind, dan kun je me natuurlijk altijd bellen. (06-46424140).  

per pagina
 • Smalbroeken
  Smalbroeken

  OmschrijvingIn de groenlanden bij het Smalbroekerloopje en het Loonerdiep.

  ----------
  Bij bestelling van dit werk ontvangt u een gesigneerd exemplaar van het boek DE DRENTSCHE AA. Helemaal…

  € 25,00
 • Taarlosche Diep bij nacht 2
  Taarlosche Diep bij nacht 2

  OmschrijvingTaarlosche Diep bij maanlicht. Het hele project De Drentsche Aa zorgde er voor dat ik er wilde wonen. Dat is gelukt! Nu kom ik dagelijks in de gebieden die me zo dierbaar zijn geworden. Waaronder de omgeving van…

  € 25,00
 • Taarlosche Diep bij nacht 1
  Taarlosche Diep bij nacht 1

  OmschrijvingOp mijn buik in de modderprut maakte ik deze foto bijna op waterniveau.

  ----------
  Bij bestelling van dit werk ontvangt u een gesigneerd exemplaar van het boek DE DRENTSCHE AA. Helemaal…

  € 25,00
per pagina
© 2017 - 2021 Maarten Westmaas Galerie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel